YLA Lifestyle & Wol webwinkel

dinsdag 1 april 2014

Fleece haken

Lieve haaksters, na een experiment fleece haken met witte fleece stof ben ik begonnen aan het maken van een poef. Alles begint natuurlijk bij het begin, het snijden van rollen fleece stof tot stroken van 3 cm breed. Al een tijdrovende klus op zich. Het aanschaffen van een binnen poef van 60 cm doorsnee en een hoogte van 20 cm en het oppoetsen van onze 30 mm haaknaald, om de klus te klaren...

Ook het bijhouden van het aantal steken per toer, want met 3 steken en 3 toeren heb je al een lapje van 10x10 cm. Er is uiteraard geen bestaand patroon voor het haken met een haaknaald en garen van deze afmeting!
 
Ook de lengte van het garen is niet bekend, dus goed bijhouden hoeveel stroken er nodig zijn voor een cirkel van 60 cm doorsnee.

Ik heb besloten om de poef in 2 delen te haken, het bovendeel iets groter dan het onderdeel, zodat de naad uiteindelijk niet zichtbaar is.
Het haken met dit garen en deze naald vraagt een beetje oefenen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, gaat het als een speer!
Het eindresultaat mag er zijn!
 
Binnenkort is het haken van deze poef als pakket: garen inclusief patroon, in onze webwinkel te koop...
 
Ik wens jullie allemaal een hele zonnige haakweek!!
 
Groetjes,
Yvonne
 
 

 
 

2 opmerkingen:

  1. Wat gaaf en leuk die wil ik ook best gaan haken super wacht op het pakket .gr Adrie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wouwie , weer.... ik wouw wat af op jullie site , maar leuk hoor ,je moet er maar op komen haken met een giga reuzen haaknaald/bezemsteel ,en dan een poef ervan maken eggg mooi !!! en en die fleece is dat ook los bij jullie te koop ? per meter en hoe breed is dat ??? want dan bestel ik het bij jullie als achterkant voor m,n lapjes deken . fijn weekend , Hartelijke groetjes Loes.

    BeantwoordenVerwijderen